Η ΜΙΝΩΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ~THE MINOAN DIET

Η ΜΙΝΩΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Λάδι, κρασί, μέλι, σιτάρι και βότανα. Τα πέντε βασικά στοιχεία στα οποία στηρίζεται Μινωική Διατροφή. Τίποτα στην παραπάνω διατροφή δεν είναι τυχαίο. Όλα έκρυβαν μια μικρή σοφία και ο συνδυασμός τους αποτελούσε την τέλεια διατροφική αξία για τον άνθρωπο. Η διατροφή κατά την Μινωική εποχή ήταν τμήμα της θρησκείας, της επικοινωνίας, της φιλοσοφίας, της ιατρικής, της θεραπείας και όλων των εκφάνσεων της κοινωνικής ζωής, ακόμα και του ίδιου ανθρωπίνου πνεύματος. Η λιτότητα και ο συνδυασμός των πρώτων υλών της Κρητικής Γης έφτασε μέχρι την σημερινή παραδοσιακή Κρήτη όπου οι γεύσεις συναντούν τις μνήμες. Στις ταράτσες των πέτρινων σπιτιών τους οι κάτοικοι της μινωικής Κρήτης έστηναν τραπέζια στρωμένα με τους πλούσιους θησαυρούς της ντόπιας γης: κριθάρι και ελιές, όσπρια, σταφύλια, μανιτάρια, ψάρι, κρασί και τα απαραίτητα γλυκά: κυδώνια με μέλι και σύκα με καρύδια. Η μινωική κουζίνα, γεύσεις ηλικίας σχεδόν 5.000 ετών. Πληροφορίες για τον τρόπο μαγειρέματος, για τα σκεύη που χρησιμοποιούνταν, για τις πρώτες ύλες που αγαπούσαν οι Μινωίτες έχουν έρθει στο φως μέσα από πολυετείς έρευνες στην περιοχή. Οι μινωίτες ήταν άνθρωποι πρακτικοί στο θέμα της διατροφής. Οι απολαύσεις ήταν το βασικό στοιχείο της ζωής τους και το καλό φαγητό δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν. Ήξεραν την ευλογία του κρητικού εδάφους και την εκμεταλλεύονταν στον μεγαλύτερο βαθμό αλλά πάντα με σεβασμό και φροντίδα. THE MINOAN DIET Oil, wine, honey, wheat and herbs. The five basic elements on which the Minoan Diet is based. Nothing in the above diet is accidental. All hid a little wisdom and their combination constituted the perfect nutritional value for man. Diet during the Minoan era was part of religion, communication, philosophy, medicine, healing and all aspects of social life, even the human spirit itself. The austerity and the combination of the raw materials of the Cretan Land reached today's traditional Crete where flavors meet memories. On the terraces of their stone houses, the inhabitants of Minoan Crete set up tables with the rich treasures of the local land: barley and olives, legumes, grapes, mushrooms, fish, wine and the necessary sweets: quinces with honey and figs with walnuts. Minoan cuisine, flavors almost 5,000 years old. Information about the way of cooking, about the utensils that were used, about the raw materials that the Minoans loved have come to light through many years of research in the area. The Minoans were practical people when it came to nutrition. Pleasures were the main element of their life and good food could not be absent from it. They knew the blessing of the Cretan soil and exploited it to the greatest extent but always with respect and care.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε:

Έχετε κάποια ερώτηση για εμάς; θέλετε να κλείσετε prive ξενάγηση; η για οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε. Επικοινωνήστε μαζί μας.~Have a question for us? do you want to book a private tour? or for anything else you need. Contact us.

BACKSOON UNSUBSCRIBED

Wir verwenden Cookies.

Wir verwenden Cookies und andere Tracking-Technologien, um unsere Website zu optimieren und Ihre Erfahrung zu verbessern. Näheres erfahren Sie in unserer Cookie-Richtlinie.

Alternativ können Sie Ihre Cookies hier verwalten.