ΑΡΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΧΟΙΡΙΝO ΑΠΑΚΙ~ARCHANES PORK APAKI (smoked pork)

ΥΛΙΚΑ Χοιρινό κρέας χωρίς λίπος Ξίδι Αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε το κρέας σε στενόμακρες λωρίδες και το πλένουμε καλά. Το βάζουμε σε μία λεκάνη γεμάτη ξίδι και το αφήνουμε 1-2 μέρες. Έπειτα, το αλατοπιπερώνουμε και το κρεμάμε μισό μέτρο πάνω από το σημείο που θ΄ ανάψουμε φωτιά. Φροντίζουμε ν’ ανάψουμε φωτιά από κλαδιά φασκομηλιάς, δάφνης ή άλλου κρητικού αρωματικού φυτού, ώστε το κρέας να πάρει το άρωμα των βοτάνων και να γίνει πιο νόστιμο. Καλύπτουμε τη φωτιά με στάχτη, για να καπνίζει συνέχεια και αφήνουμε το κρέας, έτσι όπως είναι κρεμασμένο, να ψηθεί στην κάπνα και να ροδίσει. Είναι εξαιρετικός μεζές για κρασί και μπορεί να διατηρηθεί πολλές μέρες. INGREDIENTS Lean pork Vinegar Salt Pepper IMPLEMENTATION Cut the meat into narrow strips and wash it well. Put it in a bowl full of vinegar and leave it for 1-2 days. Then, season it with salt and pepper and hang it half a meter above the point where we will light a fire. We make sure to light a fire from the branches of sage, laurel or other Cretan aromatic plant, so that the meat gets the aroma of herbs and becomes more delicious. Cover the fire with ashes, so that it smokes continuously and let the meat, as it is hung, be cooked in the tobacco and browned. It is an excellent meze for wine and can be stored for many days.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε:

Έχετε κάποια ερώτηση για εμάς; θέλετε να κλείσετε prive ξενάγηση; η για οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε. Επικοινωνήστε μαζί μας.~Have a question for us? do you want to book a private tour? or for anything else you need. Contact us.

BACKSOON UNSUBSCRIBED

Wij gebruiken cookies.

We gebruiken cookies en andere volgtechnologieën om onze website te optimaliseren en uw ervaringen te verbeteren. Meer informatie vindt u in onze Cookieverklaring.

U kunt ook uw cookie-instellingen hier regelen.