ΑΡΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΙΓΑΝΑΤΟ~ARCHANES CHICKEN WITH OREGANO
ΥΛΙΚΑ 1 κοτόπουλο 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ελαιόλαδο για τηγάνισμά 1 κρεµµύδι 1 ποτήρι του κρασιού λεμόνι 1 κουταλιά ρίγανη Αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε µέτρια κοµµάτια και το βάζουμε σε νερό όπου έχουμε ρίξει µια χούφτα αλάτι. Αφού το αφήσουμε για 4 ώρες, το βγάζουμε και αφαιρούμε το δέρμα. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατσαρόλα µε το ελαιόλαδο, το κρεµµύδι κοµµένο στα τέσσερα, το λεμόνι, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και νερό να σκεπαστεί. Βράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να μείνει µε το ελαιόλαδο. INGREDIENTS 1 chicken 1 cup olive oil olive oil for frying 1 onion 1 glass of lemon wine 1 tablespoon oregano Salt IMPLEMENTATION Chop the chicken into three pieces and put it in water where we have added a handful of salt. After leaving it for 4 hours, take it out and remove the skin. Fry the chicken in olive oil until golden brown. Then put it in the pot with the olive oil, the onion cut in four, the lemon, the oregano, a little salt and water to cover. Boil the chicken until it remains in the olive oil.