ΑΡΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΠΕΤΙΜΕΖΟΠΙΤΑ-ARCHANES GRAPE SYRUP PIE

ΑΡΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΠΕΤΙΜΕΖΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ 1 φλιτζάνι πετιμέζι 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 1½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού 1½ φλιτζάνι νερό 1 φλιτζάνι ζάχαρη 4½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. γλυκού σόδα 1½ κουτ. γλυκού κανέλα 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο λίγο μέλι για το άλειμμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάτε στο μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα το ελαιόλαδο με το χυμό πορτοκαλιού, το νερό, το πετιμέζι και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά.Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το γαρίφαλο και προσθέτετε το μίγμα στο μίξερ. Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός.Λαδώνετε ένα μέτριο στενόμακρο ταψί και το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ρίχνετε μέσα το χυλό και τον απλώνετε ομοιόμορφα.Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 55-60 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα και να ψηθεί καλά στο κέντρο. Δοκιμάζετε αν είναι έτοιμο μπήγοντας ένα μυτερό μαχαίρι στο κέντρο τις πετιμεζόπιτας. Αν το μαχαίρι βγει στεγνό, τότε η πετιμεζόπιτα είναι έτοιμη.Αφήνετε την πετιμεζόπιτα να κρυώσει και αλείφετε την επιφάνειά της με λίγο μέλι πριν την κόψετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε. ARCHANES GRAPE SYRUP PIE INGREDIENTS 1 cup of grape syrup 1½ cup olive oil 1½ cup of orange juice 1½ cup water 1 cup sugar 4½ cups flour for all uses 3 tablespoons sweet baking powder 1 teaspoon sweet soda 1½ teaspoon sweet cinnamon 1 teaspoon sweet grated cloves a little honey for the spread IMPLEMENTATION Preheat the oven to 180 ° C. Beat the olive oil with the orange juice, water, grape syrup and sugar in the mixer on low speed until well combined. In a separate bowl, mix the flour with the baking powder, baking soda, cinnamon and cloves and add the mixture to mixer Beat them all together until they become a thick porridge. Grease a medium narrow pan and sprinkle it with a little flour. Pour in the porridge and spread it evenly. Bake in the preheated oven for 55-60 minutes until the pie turns brown and is well baked in the center. Test if it is ready by inserting a sharp knife in the center of the grape syrup pie. If the knife comes out dry, then the grape syrup pie is ready. Leave the grape syrup pie to cool and spread a little honey on its surface before cutting it into pieces and serving it.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε:

Έχετε κάποια ερώτηση για εμάς; θέλετε να κλείσετε prive ξενάγηση; η για οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε. Επικοινωνήστε μαζί μας.~Have a question for us? do you want to book a private tour? or for anything else you need. Contact us.

BACKSOON UNSUBSCRIBED

Utilizziamo i cookie.

Usiamo cookies ed altre tecnologie di localizzazione per ottimizzare il nostro sito e migliorare la tua esperienza. Scopri di più leggendo la nostra Informativa sui Cookies.

In alternativa, è possibile gestire i cookie qui.