ΑΡΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ~ARCHANES RICE

ΑΡΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ~ARCHANES RICE

ΥΛΙΚΑ 1-1,5 κιλό κρέας για βραστό (καλό είναι να είναι με κόκκαλο από σπάλα, στήθος κλπ.) ιδανικό το ζυγούρι αλάτι 500 γρ. κοτόπουλο χωριάτικο (προαιρετικά) 3 κούπες ρύζι για πιλάφι (ιδανικό το blue rose) 1με 2 κ. σ. στακοβούτυρο (ή βούτυρο γάλακτος πρόβειο) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε το κρέας σε βαθιά κατσαρόλα. Το σκεπάζουμε με νερό και προσθέτουμε το αλάτι. Πριν ξεκινήσει ο βρασμός του αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται, δηλαδή το ξαφρίζουμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια θερμοκρασία για 1 με 1,5 ώρα ή μέχρις ότου το κρέας γίνει μαλακό και ξεχωρίζει από τα κόκκαλα.Με τρυπητή κουτάλα ανασύρουμε τα κομμάτια του κρέατος σε πιατέλα το αλατίζουμε ελαφρά αν χρειάζεται και περνάμε το ζωμό από σουρωτήρι. Μετράμε το ζωμό και συμπληρώνουμε με νερό ώστε να έχουμε 9 κούπες (Δηλαδή η αναλογία είναι 3 νερό -1 ρύζι ). Τον ξαναβάζουμε σε κατσαρόλα.Προσθέτουμε το ρύζι μόλις πάρει βράση. Ανακατεύουμε στην αρχή σε υψηλή θερμοκρασία και μετά χαμηλώνουμε σε μέτρια. Θα σας πάρει περίπου 15 με 20 λεπτά ανάλογα το ρύζι. Θα υπάρχει ζουμί στην κατσαρόλα. Βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι και το στακοβούτυρο και το καίμε. Δεν το λιώνουμε απλώς αλλά και δεν το μαυρίζουμε γιατί θα μας πικρίσει το φαγητό. Μόλις αρχίσει να αχνίζει το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το πιλάφι. Κατεβάζουμε από το μάτι, σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να τραβήξει τα υπόλοιπα υγρά και να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους. Σερβίρουμε με λεμόνι και μπόλικο πιπέρι και λεμονι. INGREDIENTS 1-1.5 kg of meat for boiling (it is good to have a bone from the shoulder, chest, etc.) the scales are ideal salt 500 gr. rustic chicken (optional) 3 cups of rice for pilaf (ideal blue rose) 1 with 2 tablespoons stakobutter (or sheep's milk butter) IMPLEMENTATION Put the meat in a deep saucepan. Cover with water and add salt. Before it starts boiling, remove the foam that forms, that is, skim it. Continue cooking at a moderate temperature for 1 to 1.5 hours or until the meat becomes soft and separates from the bones. With a slotted spoon, pull the pieces of meat to a plate, lightly salt it if necessary and pass the broth through a strainer. We measure the broth and fill it with water so that we have 9 cups (That is, the ratio is 3 water -1 rice). Put it back in the pot. Add the rice as soon as it boils. Stir first at high temperature and then lower to medium. It will take you about 15 to 20 minutes depending on the rice. There will be juice in the pot. Put the stakobutter in a small saucepan and burn it. We do not just melt it but we also do not blacken it because our food will be bitter. Once it starts to steam, pour it into the pot with the pilaf. Remove from the eye, cover with a cotton towel and leave for about 10 minutes. This will help absorb the remaining liquids and bind the flavors together. Serve with lemon and plenty of pepper and lemon juice.

ΑΡΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΙΓΑΝΑΤΟ~ARCHANES CHICKEN WITH OREGANO

ΑΡΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΙΓΑΝΑΤΟ~ARCHANES CHICKEN WITH OREGANO

ΥΛΙΚΑ 1 κοτόπουλο 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ελαιόλαδο για τηγάνισμά 1 κρεµµύδι 1 ποτήρι του κρασιού λεμόνι 1 κουταλιά ρίγανη Αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε µέτρια κοµµάτια και το βάζουμε σε νερό όπου έχουμε ρίξει µια χούφτα αλάτι. Αφού το αφήσουμε για 4 ώρες, το βγάζουμε και αφαιρούμε το δέρμα. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατσαρόλα µε το ελαιόλαδο, το κρεµµύδι κοµµένο στα τέσσερα, το λεμόνι, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και νερό να σκεπαστεί. Βράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να μείνει µε το ελαιόλαδο. INGREDIENTS 1 chicken 1 cup olive oil olive oil for frying 1 onion 1 glass of lemon wine 1 tablespoon oregano Salt IMPLEMENTATION Chop the chicken into three pieces and put it in water where we have added a handful of salt. After leaving it for 4 hours, take it out and remove the skin. Fry the chicken in olive oil until golden brown. Then put it in the pot with the olive oil, the onion cut in four, the lemon, the oregano, a little salt and water to cover. Boil the chicken until it remains in the olive oil.

ΑΡΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ~ARHANES OCTOPUS WITH CHOPPED SPAGHETTI

ΑΡΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ~ARHANES OCTOPUS WITH CHOPPED SPAGHETTI

ΥΛΙΚΑ 1 κιλό χταπόδι 1 ποτήρι ελαιόλαδο ½ κιλό ντομάτες ½ κιλό μακαρόνι κοφτό 1 κρεµµύδι 1 ποτήρι του κρασιού κρασί αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε μικρά κοµµάτια. Τσιγαρίζουμε το κρεµµύδι µε το λάδι και ρίχνουμε το χταπόδι να πάρει µερικές βράσεις. Το σβήνουμε µε κρασί και το αφήνουμε να βράσει ακόμα λίγο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες αλεσμένες και το πιπέρι και τα αφήνουμε να ψηθούν καλά. Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον και αφού βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα ψήνουμε. Τα σερβίρουμε μαζί µε το χταπόδι σε µια πιατέλα. INGREDIENTS 1 kg octopus 1 glass of olive oil ½ kilos of tomatoes ½ kilo of macaroni cut 1 onion 1 glass of wine αι Salt Pepper IMPLEMENTATION Wash the octopus and cut it into small pieces. Fry the onion in the oil and add the octopus to get some boiling. Quench it with wine and let it boil a little more. Then add the ground tomatoes and pepper and let them cook well. Remove the octopus from the pot, add a little extra water and after it boils, add the spaghetti and cook. Serve them together with the octopus on a plate.

ΑΡΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΧΟΙΡΙΝO ΑΠΑΚΙ~ARCHANES PORK APAKI (smoked pork)

ΑΡΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΧΟΙΡΙΝO ΑΠΑΚΙ~ARCHANES PORK APAKI (smoked pork)

ΥΛΙΚΑ Χοιρινό κρέας χωρίς λίπος Ξίδι Αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε το κρέας σε στενόμακρες λωρίδες και το πλένουμε καλά. Το βάζουμε σε μία λεκάνη γεμάτη ξίδι και το αφήνουμε 1-2 μέρες. Έπειτα, το αλατοπιπερώνουμε και το κρεμάμε μισό μέτρο πάνω από το σημείο που θ΄ ανάψουμε φωτιά. Φροντίζουμε ν’ ανάψουμε φωτιά από κλαδιά φασκομηλιάς, δάφνης ή άλλου κρητικού αρωματικού φυτού, ώστε το κρέας να πάρει το άρωμα των βοτάνων και να γίνει πιο νόστιμο. Καλύπτουμε τη φωτιά με στάχτη, για να καπνίζει συνέχεια και αφήνουμε το κρέας, έτσι όπως είναι κρεμασμένο, να ψηθεί στην κάπνα και να ροδίσει. Είναι εξαιρετικός μεζές για κρασί και μπορεί να διατηρηθεί πολλές μέρες. INGREDIENTS Lean pork Vinegar Salt Pepper IMPLEMENTATION Cut the meat into narrow strips and wash it well. Put it in a bowl full of vinegar and leave it for 1-2 days. Then, season it with salt and pepper and hang it half a meter above the point where we will light a fire. We make sure to light a fire from the branches of sage, laurel or other Cretan aromatic plant, so that the meat gets the aroma of herbs and becomes more delicious. Cover the fire with ashes, so that it smokes continuously and let the meat, as it is hung, be cooked in the tobacco and browned. It is an excellent meze for wine and can be stored for many days.

ΑΡΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ~ARCHANES BEAN SOUP

ΑΡΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ~ARCHANES BEAN SOUP

ΥΛΙΚΑ ½ κιλό φασόλια μέτρια 2 πράσινες πιπεριές 2 κρεμμύδια ½ κιλό ντομάτες 2 καρότα Σέλινο 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε τα φασόλια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ να μουσκέψουν. Το επόμενο πρωί αλλάζουμε το νερό και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Αλλάζουμε ξανά το νερό και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο και τις πιπεριές ψιλοκομμένα, τις ντομάτες τριμμένες, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι. Αφήνουνε να βράσουν για 20 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα κομμένα ροδέλες. Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά μετά από 1 ½ ώρα περίπου, όταν έχουν ψηθεί τα φασόλια και έχει δέσει η σάλτσα. INGREDIENTS Or kilo of beans mediocre 2 green peppers 2 onions Or kilos of tomatoes 2 carrots Celery 1 cup olive oil Salt Pepper IMPLEMENTATION We put the beans in the water from the previous night to soak them. The next morning, we change the water and boil them for about 15 minutes. Change the water again and add the onions, celery and chopped peppers, the grated tomatoes, the salt, the pepper and the oil. Boil for 20 minutes and then add the sliced carrots. Remove the food from the heat after about 1 hour, when the beans are cooked and the sauce has set.

BACKSOON UNSUBSCRIBED

Utilizziamo i cookie.

Usiamo cookies ed altre tecnologie di localizzazione per ottimizzare il nostro sito e migliorare la tua esperienza. Scopri di più leggendo la nostra Informativa sui Cookies.

In alternativa, è possibile gestire i cookie qui.