ΑΡΧΑΝΙΩΤΙΚΕΣ ΦΑΚΕΣ~ARCHANES LENTILS
ΥΛΙΚΑ 1/2 κιλό φακή 1 κρεμμύδι 2 κουταλιές πελτέ 1 φύλλο δάφνη 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αφού πλύνουμε καλά τις φακές τις βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν με νερό για 10 λεπτά περίπου. Στραγγίζουμε το νερό και βάζουμε καθαρό, όσο να τις καλύπτει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη και το λάδι. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει η φακή και να δέσει η σάλτσα. INGREDIENTS 1/2 kg of lentils 1 onion 2 tablespoons pulp 1 bay leaf 1 cup olive oil Salt Pepper IMPLEMENTATION After washing the lentils well, put them in the pot to boil with water for about 10 minutes. Drain the water and put clean, until it covers them. Add the chopped onion, the pulp, the salt, the pepper, the bay leaf and the oil. Let the food cook until the lentils soften and the sauce sets.