ΑΡΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ~ARCHANES RICE

ΥΛΙΚΑ 1-1,5 κιλό κρέας για βραστό (καλό είναι να είναι με κόκκαλο από σπάλα, στήθος κλπ.) ιδανικό το ζυγούρι αλάτι 500 γρ. κοτόπουλο χωριάτικο (προαιρετικά) 3 κούπες ρύζι για πιλάφι (ιδανικό το blue rose) 1με 2 κ. σ. στακοβούτυρο (ή βούτυρο γάλακτος πρόβειο) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε το κρέας σε βαθιά κατσαρόλα. Το σκεπάζουμε με νερό και προσθέτουμε το αλάτι. Πριν ξεκινήσει ο βρασμός του αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται, δηλαδή το ξαφρίζουμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια θερμοκρασία για 1 με 1,5 ώρα ή μέχρις ότου το κρέας γίνει μαλακό και ξεχωρίζει από τα κόκκαλα.Με τρυπητή κουτάλα ανασύρουμε τα κομμάτια του κρέατος σε πιατέλα το αλατίζουμε ελαφρά αν χρειάζεται και περνάμε το ζωμό από σουρωτήρι. Μετράμε το ζωμό και συμπληρώνουμε με νερό ώστε να έχουμε 9 κούπες (Δηλαδή η αναλογία είναι 3 νερό -1 ρύζι ). Τον ξαναβάζουμε σε κατσαρόλα.Προσθέτουμε το ρύζι μόλις πάρει βράση. Ανακατεύουμε στην αρχή σε υψηλή θερμοκρασία και μετά χαμηλώνουμε σε μέτρια. Θα σας πάρει περίπου 15 με 20 λεπτά ανάλογα το ρύζι. Θα υπάρχει ζουμί στην κατσαρόλα. Βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι και το στακοβούτυρο και το καίμε. Δεν το λιώνουμε απλώς αλλά και δεν το μαυρίζουμε γιατί θα μας πικρίσει το φαγητό. Μόλις αρχίσει να αχνίζει το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το πιλάφι. Κατεβάζουμε από το μάτι, σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να τραβήξει τα υπόλοιπα υγρά και να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους. Σερβίρουμε με λεμόνι και μπόλικο πιπέρι και λεμονι. INGREDIENTS 1-1.5 kg of meat for boiling (it is good to have a bone from the shoulder, chest, etc.) the scales are ideal salt 500 gr. rustic chicken (optional) 3 cups of rice for pilaf (ideal blue rose) 1 with 2 tablespoons stakobutter (or sheep's milk butter) IMPLEMENTATION Put the meat in a deep saucepan. Cover with water and add salt. Before it starts boiling, remove the foam that forms, that is, skim it. Continue cooking at a moderate temperature for 1 to 1.5 hours or until the meat becomes soft and separates from the bones. With a slotted spoon, pull the pieces of meat to a plate, lightly salt it if necessary and pass the broth through a strainer. We measure the broth and fill it with water so that we have 9 cups (That is, the ratio is 3 water -1 rice). Put it back in the pot. Add the rice as soon as it boils. Stir first at high temperature and then lower to medium. It will take you about 15 to 20 minutes depending on the rice. There will be juice in the pot. Put the stakobutter in a small saucepan and burn it. We do not just melt it but we also do not blacken it because our food will be bitter. Once it starts to steam, pour it into the pot with the pilaf. Remove from the eye, cover with a cotton towel and leave for about 10 minutes. This will help absorb the remaining liquids and bind the flavors together. Serve with lemon and plenty of pepper and lemon juice.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε:

Έχετε κάποια ερώτηση για εμάς; θέλετε να κλείσετε prive ξενάγηση; η για οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε. Επικοινωνήστε μαζί μας.~Have a question for us? do you want to book a private tour? or for anything else you need. Contact us.

BACKSOON UNSUBSCRIBED

Utilizziamo i cookie.

Usiamo cookies ed altre tecnologie di localizzazione per ottimizzare il nostro sito e migliorare la tua esperienza. Scopri di più leggendo la nostra Informativa sui Cookies.

In alternativa, è possibile gestire i cookie qui.