ΑΡΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ~ARCHANES KANTAIFI

ΥΛΙΚΑ 1 κιλό φύλλο κανταΐφι ½ κιλό καρύδια ψιλοαλεσμένα ½ κιλό αμύγδαλα ψιλοαλεσμένα 3 φρυγανιές τριμμένες ½ φλιτζάνι ζάχαρη Κανέλλα σκόνη Γαρύφαλλα κοπανισμένα 1 φλιτζάνι λάδι 6 φλιτζάνια νερό 6 φλιτζάνια ζάχαρη 6 φλιτζάνια ζάχαρη 1 ξυλάκι κανέλλας ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αρχίζουμε ετοιμάζοντας το σιρόπι, για να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε για λίγο μέχρι το σιρόπι να δέσει ελαφρά. Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ τα υλικά της γέμισης: τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Βάζουμε το λάδι σε ένα μπολάκι, βουτάμε τα δάκτυλά μας μέσα και «ξαίνουμε» το φύλλο. Μ΄ αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε να λαδωθεί όσο χρειάζεται το φύλλο και το λάδι να πάει παντού. Στη συνέχεια παίρνουμε λίγο από το φύλλο, απλώνουμε μία κουταλιά γέμιση και το τυλίγουμε, ώστε να γίνει ρολάκι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση και το φύλλο, τοποθετώντας τα ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή περίπου ώρα, μέχρι να δούμε τα γλυκά να ροδίζουν. Προσέχουμε όμως, γιατί μπορεί να καούν εύκολα. Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, όπως είναι ζεστό το γλυκό, το περιχύνουμε με το σιρόπι που θα πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς. INGREDIENTS 1 kg of kadaifi leaf Or a kilo of finely ground walnuts Or a kilo of finely ground almonds 3 breadcrumbs Or a cup of sugar Cinnamon powder Beaten cloves 1 cup oil 6 cups water 6 cups sugar 6 cups sugar 1 cinnamon stick IMPLEMENTATION We start by preparing the syrup, to cool until we use it. Put all the ingredients in a saucepan and boil for a while until the syrup sets slightly. Mix in a large bowl the filling ingredients: walnuts, almonds, toast, sugar, cinnamon and cloves. Put the oil in a bowl, dip your fingers in and "scrape" the leaf. In this way we manage to lubricate as much as needed the leaf and the oil to go everywhere. Then we take some of the sheet, spread a spoonful of filling and wrap it, so that it becomes a roll. Repeat until the filling and the sheet are finished, placing the rolls next to each other. Bake in a medium oven for about half an hour, until you see the sweets turn brown. But be careful, because they can burn easily. Once we take the pan out of the oven, as the dessert is hot, we pour over it with the syrup that should have cooled completely.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε:

Έχετε κάποια ερώτηση για εμάς; θέλετε να κλείσετε prive ξενάγηση; η για οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε. Επικοινωνήστε μαζί μας.~Have a question for us? do you want to book a private tour? or for anything else you need. Contact us.

BACKSOON UNSUBSCRIBED

We use cookies.

We use cookies and other tracking technologies to optimize our website and improve your experience. Learn more by reading our Cookies Notice.

Alternatively, you can manage your cookies here.