ΑΡΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ~ARCHANES TZATZIKI
ΥΛΙΚΑ Μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2 μεγάλα αγγούρια 3 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλάκι αλάτι 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές ξύδι 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ή άνηθο (προαιρετικά) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τα αγγούρια, τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε για λίγο να στραγγίζουν τα υγρά τους. Πολτοποιούμε το σκόρδο μαζί με το αλάτι. Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε καλά το αγγούρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο εναλλάξ με το ξύδι, τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι. Φυλάγεται στο ψυγείο. INGREDIENTS Half a kilo of strained yogurt 2 large cucumbers 3 cloves garlic 1 teaspoon salt 4-5 tablespoons olive oil 2 tablespoons vinegar 1 tablespoon mint or dill (optional) IMPLEMENTATION Peel the cucumbers, chop them finely and let them drain for a while. Mash the garlic together with the salt. In a deep pan, mix the cucumber, garlic, olive oil alternately with the vinegar, finally add the yogurt. Store in the refrigerator.