ΑΡΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ-ARCHANES CUSTARD FILLED PASTRY

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΥΛΙΚΑ 300 γρ. φύλλο κρούστας ½ φλιτζάνι βούτυρο 4 φλιτζάνια γάλα ½ φλιτζάνι ζάχαρη 3 αβγά + 2 κρόκους 1/3 φλιτζανιού + 1 κουταλιά σιμιγδάλι Βανίλια 1 φλιτζάνι νερό 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με βούτυρο. Τα υπόλοιπα φύλλα τα βουτυρώνουμε με πινέλο κατά τον ίδιο τρόπο και τα αφήνουμε στην άκρη. Αν έχουμε γάλα φρέσκο, το βράζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μίγμα σε κατσαρόλα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και το σιμιγδάλι. Σιγοβράζουμε μέχρι το μίγμα να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όσο βούτυρο έμεινε. Βάζουμε την κρέμα στο ταψάκι και απλώνουμε πάνω τα βουτυρωμένα φύλλα κρούστας. Τα χαράζουμε, ώστε να κόβεται εύκολα το γλυκό αφού ψηθεί. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στο 190 βαθμούς και για ακόμα 35 λεπτά στους 160. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού. Αμέσως μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το περιχύνουμε με το σιρόπι που θα πρέπει να είναι κρύο. CUSTARD FILLED PASTRY INGREDIENTS 300 gr. crust Or a cup of butter 4 cups milk Or a cup of sugar 3 eggs + 2 yolks 1/3 cup + 1 tablespoon semolina Vanilla 1 cup water 1. Cup sugar 1. Cup sugar IMPLEMENTATION Butter a pan and spread half the crust sheets, smearing them one by one with butter. Butter the remaining leaves in the same way and leave them aside. If we have fresh milk, boil it and leave it to cool. Beat the eggs, yolks and sugar in the mixer. Transfer the mixture to a saucepan and slowly add the milk and semolina. Simmer until the mixture thickens. Remove from the heat and add as much butter as is left. Put the cream in the pan and spread the buttered crust sheets on top. We carve them, so that the dessert is easily cut after it is cooked. Put in the oven and bake for 15 minutes at 190 degrees and for another 35 minutes at 160. Meanwhile, prepare the syrup by boiling the water with the sugar and the lemon peel. As soon as we take the cake out of the oven, we pour the syrup over it, which should be cold.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε:

Έχετε κάποια ερώτηση για εμάς; θέλετε να κλείσετε prive ξενάγηση; η για οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε. Επικοινωνήστε μαζί μας.~Have a question for us? do you want to book a private tour? or for anything else you need. Contact us.

BACKSOON UNSUBSCRIBED

Utilizamos cookies.

Utilizamos cookies y otras tecnologías para optimizar nuestro sitio web y mejorar su experiencia. Obtenga más información al leer nuestro Aviso de Cookies.

Si no está conforme, también puede gestionar las cookies aquí.