ΑΡΧΑΝΙΩΤΙΚΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΠΙΠΕΡΙ~ARCHANES STEAKS WITH MUSHROOMS AND THICK PEPPER
ΥΛΙΚΑ 4 μπριτζόλες χωρίς κόκαλο, πάχους 2 εκ. ¼ φλιτζανιού τσαγιού μαύρο πιπέρι χοντροκομμένο 1 κουταλιά σούπας βούτυρο 1 και ½ κουτάλι σούπας λάδι 500 γρ. μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες 1 εσαλότ κομμένο 1 κουταλιά σούπας μαϊντανός κομμένος 2 κουτάλια της σούπας κονιάκ 1 φλιτζάνι τσαγιού πηχτή κρέμα γάλακτος αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνετε το φούρνο στους 70ο C. Καλύπτετε και τις 2 πλευρές της μπριτζόλας με το χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι και το πιέζετε. Βάζετε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτετε το κρέας όταν το λάδι είναι καυτό. Τηγανίζετε το κρέας για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά, το γυρίζετε, το αλατίζετε και συνεχίζετε το τηγάνισμα για άλλα 3-4 λεπτά. Βγάζετε το κρέας από το τηγάνι και κρατάτε τις μπριτζόλες ζεστές στο φούρνο. Προσθέτετε στο τηγάνι το βούτυρο, τα μανιτάρια, το εσαλότ και τον μαϊντανό και τα τηγανίζετε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε στο μίγμα αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε και το κονιάκ και τα τηγανίζετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε και τη κρέμα, αλάτι και πιπέρι και τα τηγανίζετε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Βγάζετε τις μπριτζόλες από το φούρνο και αδειάζετε τους χυμούς του στη σάλτσα. Ξαναβάζετε τις μπριτζόλες στο φούρνο και ανακατεύετε τη σάλτσα και τηγανίζετε για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τη σάλτσα στις μπριτζόλες και σερβίρετε. INGREDIENTS 4 boneless steaks, 2 cm thick. ¼ cup of black pepper coarsely chopped 1 tablespoon butter 1 and σ tablespoon oil 500 gr. mushrooms peeled and cut into thin slices 1 esalot cut 1 tablespoon chopped parsley 2 tablespoons brandy 1 teaspoon of sour cream Salt Pepper IMPLEMENTATION Preheat the oven to 70o C. Cover both sides of the steak with the coarsely chopped black pepper and press it. Put half the oil in a large pan and add the meat when the oil is hot. Fry the meat for 3-4 minutes on high heat, turn it over, salt it and continue frying for another 3-4 minutes. Remove the meat from the pan and keep the steaks hot in the oven. Add the butter, mushrooms, shallots and parsley to the pan and fry for 3-4 minutes over medium heat. Add salt and pepper to the mixture and add the brandy and fry for 1 minute. Add the cream, salt and pepper and fry for 3-4 minutes on high heat. Take the steaks out of the oven and pour the juices into the sauce. Put the steaks back in the oven and stir in the sauce and fry for another 2 minutes. Pour the sauce over the steaks and serve.