ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ~CRETAN TRADITIONAL CUISINE

ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας στρέφεται όλο και περισσότερο στην αναζήτηση της ιδανικής διατροφής για την προαγωγή της υγείας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η κρητική διατροφή, αφού η πλειονότητα των ερευνών αναδεικνύουν την κρητική κουζίνα ως το πιο χαρακτηριστικό και ποιοτικά υψηλό παράδειγμα μεσογειακής διατροφής. Οι κάτοικοι της Κρήτης, διαπιστωμένα, παρουσιάζουν τους υψηλότερους δείκτες μακροβιότητας αναλογικά και σε παγκόσμια κλίμακα τα λιγότερα ποσοστά θνησιμότητας από ασθένειες. Η Κρητική κουζίνα, μια από τις αρχαιότερες και πιο εύγευστες κουζίνες στον κόσμο. Αποτελεί τη συνέχεια της παράδοσης γεύσεων, αρωμάτων και προϊόντων που έχει τις ρίζες της στη μινωική εποχή και φτάνει ως τις μέρες μας. Από τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών φαίνεται ότι και οι αρχαίοι Κρήτες, κατανάλωναν σχεδόν τα ίδια προϊόντα που καταναλώνει και ο σημερινός Κρητικός. Η κουζίνα της Κρήτης είναι βασισμένη σε αυτά που προσφέρει η γη της. Δίνοντας περισσότερο βάρος στην τέχνη του μαγειρέματος με τα απλά υλικά της. Εκείνο που μετρά στη Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα είναι η φαντασία. Οι Κρητικοί μπορεί να τρώνε κάθε μέρα χόρτα ή όσπρια, αλλά δεν τρώνε ποτέ το ίδιο φαγητό. Βρίσκουν τον τρόπο να αναδείξουν καινούριες γεύσεις και διαφορετικές συνταγές. Η βάση της διατροφής είναι το ελαιόλαδο, τα λαχανικά, τα άγρια χόρτα, τα φρούτα, το μέλι, ελιές, δημητριακά και τα όσπρια. CRETAN TRADITIONAL CUISINE In recent years, the interest of the international scientific community has increasingly turned to the search for the ideal diet for health promotion. At the center of interest is the Cretan diet, since the majority of research highlights the Cretan cuisine as the most characteristic and qualitatively high example of the Mediterranean diet. The inhabitants of Crete have been found to have the highest longevity indicators proportionally and on a global scale the lowest mortality rate from diseases. Cretan cuisine, one of the oldest and most delicious cuisines in the world. It is the continuation of the tradition of flavors, aromas and products that has its roots in the Minoan era and reaches to our days. From the findings of the archaeological excavations, it appears that the ancient Cretans consumed almost the same products that the present-day Cretan consumes. The cuisine of Crete is based on what its land offers. Giving more weight to the art of cooking with its simple ingredients. What counts in Cretan Traditional Cuisine is imagination. Cretans may eat greens or legumes every day, but they never eat the same food. They find a way to bring out new flavors and different recipes. The basis of the diet is olive oil, vegetables, wild grasses, fruits, honey, olives, cereals and legumes.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε:

Έχετε κάποια ερώτηση για εμάς; θέλετε να κλείσετε prive ξενάγηση; η για οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε. Επικοινωνήστε μαζί μας.~Have a question for us? do you want to book a private tour? or for anything else you need. Contact us.

BACKSOON UNSUBSCRIBED

Χρησιμοποιούμε cookies.

Χρησιμοποιούμε cookies και άλλες τεχνολογίες παρακολούθησης για να βελτιστοποιήσουμε την ιστοσελίδα μας και την εμπειρία σας. Μάθετε περισσότερα διαβάζοντας την Ενημέρωση για τα Cookies.

Εναλλακτικά, μπορείτε να διαχειριστείτε τα cookie σας εδώ